divendres, 13 de gener del 2012

Les Escoles Bressol en perill

Durant aquesta darrera setmana les notícies televisives han començat a fer visible l'arribada de les retallades a les Escoles Bressol catalanes. Però aquest problema va començar a desencadenar-se molt abans. He trobat una notícia del maig del 2011 del diari El País, titulada: "Guardería pública busca dinero", on es posa de manifest la problemàtica que tenen els ajuntaments per a continuar mantenint obertes les escoles bressol.

Un altre fet relacionat, que s'està exposant darrerament és la pujada de quotes d'aquestes escoles, que ja ha arribar a afectar a alguns municipis com el de l'Hospitalet, on les famílies ja les pateixen. Davant d'aquests fets ens hem de formular vàries preguntes: Si pugen les quotes, quantes famílies deixaran de portar els seus fills/es a les escoles bressol? A quina xifra arribarà el nombre d'infants no escolaritzats durant l'etapa 0-3, una de les més importants de la vida? Quines conseqüències podria tenir? I una última qüestió, quantes mares o pares es plantejaran deixar de treballar perquè els hi sortirà més a compte que haver de pagar les quotes estretosfèriques d'aquestes escoles infantils (que poden arribar als 7.000 euros al curs)?

A continuació us deixo un primer enllaç amb la notícia publicada al maig del 2011 del diari El País, i una segona notícia del mateix diari, que ens parla del pagament de 112 milions que deu la generalitat i que no pensa pagar a les escoles bressol:

 
Com a pares i mares, què en penseu d'aquestes retallades, creieu que els vostres fills/es poden prescindir d'aquesta primera ecolarització, per què creieu què és important?

2 comentaris:

  1. Anònim15/1/12 10:18

    El tema de les escoles bressol ens enfronta a una dicotomia molt important: S'han de portar els nadons a l'escola bressol o és millor que es quedin a casa? Però des del govern han acabat amb aquest problema. Si no hi ha diners per portar el nadó a l'escola bressol ja no hi ha cap dubte. Com a mare, defenso la postura de poder escollir que fer amb els meus fills.

    ResponElimina
  2. Anònim15/1/12 12:14

    Hola,sóc mestre d'una escola bressol. Dilluns va sortir una notícia a la Vanguardia sobre les retallades a les llars d'infants, i per desgràcia, no és la primera ni la última que en sentirem.

    Aquí us deixo l'enllaç: http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20120109/54244196021/retallada-a-les-llars-d-infants.html

    ResponElimina