dissabte, 7 de gener del 2012

Què és un espai familiar? Per què és necessari?

Per tal de poder explicar què és un espai familiar, quines activitats s’hi fan, com funciona, qui són els participants...us vull fer arribar un enllaç del programa de Televisió l’Hospitalet, “L'Hospitalet educa”. A partir d’aquest, podreu conèixer de primera mà quines són les vivències i sensacions de les famílies que hi participen. També hi trobareu una entrevista amb Mª Rosa Tarrés Cansado, Psicòloga clínica de l'Ajuntament de l'Hospitalet i una de les promotores d’aquest servei des de l'any 1994. Per què neixen aquests espais i quin servei es vol oferir són algunes de les qüestions que es resolen a l'entrevista. Espero que pogueu gaudir d'aquesta experiència d'un dels espais familiars pioners de l'Hospitalet, "La Casa dels arbres" i que pugueu aportar noves experiències si és que en participeu d'algun.

2 comentaris:

  1. Trobo molt important la tasca dels espais familiars com alternativa a l'escola bressol convencional però sobretot com a eina per apropar infants, pares i mares al món del joc en família en un àmbit diferent al domèstic. L'única objecció a fer és que aquesta alternativa hauria de ser escoltada arreu, ja que hi ha molta gent que no coneix l'existència d'aquests espais. L'espai familiar pot ser una oportunitat per gaudir del temps lliure familiar amb altres pares, mares i infants que tot just comencen a endinsar-se en el camí de la descoberta de tot el que els envolta. Moltes gràcies Núria per apropar-nos a aquest món.

    ResponElimina
  2. Igual que l'Eva, penso que l'espai familiar és un gran recurs que les families han d'aprofitar, ja que s'aprofita i fa que hi hagi una interacció entre infant i adult a partir del joc, la qual trobo molt interessant pensant en l'actualitat que vivim que no hi ha temps per a res.

    ResponElimina